Voedingstabel
Vanaf dat je hond 12 weken is, mag je variëren in Totaalvoer.
Tot de leeftijd van 4 maanden: 4-6% van het lichaamsgewicht per dag te verdelen over 2 porties
Vanaf de leeftijd van 4 maanden: 2-4% van het lichaamsgewicht per dag te verdelen over 1 of 2 porties
Alle soorten totaalvoer mogen door elkaar heen gevoerd worden.
Voedingsbehoefte
Uiteraard zijn de hoeveelheden te voeren richtlijnen. Als uw hond actief is, dragend of zogend kan de behoefte tijdelijk hoger liggen. Een goed gewicht is belangrijk, dit kunt u het beste zelf inschatten. Het belangrijkste is dat al het voer rauw wordt gegeven, dit geldt ook voor de botten. Het in de magnetron doen of koken van botten en/of voer is uit den boze. Let op dat het voer op kamertemperatuur is alvorens u het voert. (evt mengen met warm water)
U laat de gewenste hoeveelheid ontdooien in een afgesloten bak alvorens het te geven, dit is in de koelkast maximaal 36 uur houdbaar.
Ingevroren bij -18 C. is het product nog 12 maanden houdbaar vanaf de productiedatum welke op de verpakking gedrukt staat.
Overstap van brokken naar vers vlees:
U geeft in de avond de laatste brokken, de volgende ochtend kunt u de hond voor het eerst vers vlees (bij voorkeur: pensmix (G) geven, eventueel overgoten met warm water uit de kraan. De hond zal op deze manier zo weinig mogelijk problemen ervaren.
U dient wel rekening te houden met een omschakelperiode van 2 weken. Het is belangrijk dat het lichaam van de hond de kans krijgt om rauw vlees te gaan verteren en dit heeft tijd nodig. Mogelijks kan het zijn dat jouw hond in deze periode diarree krijgt.
Verse snacks
Snacks zijn welkome aanvulling op de maaltijd. Zwaar bevleesde snacks zoals eendenkarkas, kalkoennek en runderstrot zijn een vervanging van een maaltijd.
De snacks zijn bevorderlijk voor een gezond gebit. Het gewicht van de bevleesde snack kan je inhouden van de maaltijd.
Opgelet:
- geef snacks steeds onder toezicht aan je hond
- geef liever geen vleesbotten van grote dieren op de nuchtere maag aan een beginnend vers vlees etende honden. Uw hond dient eerst volledig KVV voeding te eten zonder problemen.
- als de ontlasting wit en kalkachtig is, dan was de verhouding bot/vlees niet optimaal. Dit kan ook zeker voorkomen tijdens het omschakelen naar vers vlees.
- obstipatie: als je hond de dag na het eten niet kan ontlasten, heb je teveel of te kaal bot gegeven. Laat de hond een dag vasten zodat de darmen het bot kunnen verteren.
- vleesbotten van kleinere dieren zijn zachter en makkelijker te verteren, zeker voor de beginnende hond.